BICI-ESCOLA

La Bici-Escola és un projecte pensat perquè les persones puguin aprendre a anar amb bici, fet que contribueix a millorar l’autonomia personal i que obre noves possibilitats en la mobilitat quotidiana i d’oci, a l’hora que permet realitzar una activitat física saludable.

La Bici-Escola funciona amb un conjunt de sessions (4-5) d’unes 2-3 hores en les quals seguint una determinada metodologia les persones poden adquirir progressivament un domini bàsic de la bicicleta que comprèn principalment la gestió l’equilibri, el pedaleig, el control de la direcció, l’ús de frens, l’arrencada i l’aturada.

A la Bici-Escola de Granollers ens basem en un mètode d’aprenentatge estructurat i bastant popularitzat al Regne Unit conegut com a Bikeability, que proposa una seqüència d’aprenentatge en 3 fases en relació a l’ús de la bicicleta, el primer dels quals correspon al “domini bàsic de la bicicleta” que equivaldria al treball que fem a la Bici-Escola, i que es du a terme en un entorn aïllat del trànsit motoritzat. En el nostre cas fins ara s’han dut a terme en una zona del Parc Firal tallada al trànsit.

Si us voleu inscriu-re a la llista d’espera per assistir a la Bici-Escola ompliu el formulari i us avisarem quan comenci la pròxima edició.

Si voleu veure una mostra de la Bici-Escola, a la tardor de 2016 el programa “Planeta Canalla” de VOTV es va fer ressó de l’experiència d’una participant infant, que va aprendre a anar en bici, acompanyada de la seva família.

 

Deixa un comentari